Dien de bouwvergunning voor uw woningaanpassing digitaal in


Om u woning aan te passen heb je soms een bouwvergunning nodig. Dit kan u gemakkelijk digitaal indienen via het omgevingsloket.

Overheid klaar voor digitale aanvraag van uw woningaanpassing. 


Als je uw woning wilt aanpassen zijn er soms wel drastische ingrepen nodig. Wil je de garage ombouwen tot een woon-unit of dient er aan de woning een uitbouw te worden gebouwd dan is er veelal een bouwvergunning nodig. Dit hoeft niet echt een administratieve rompslomp te zijn. De overheid heeft geïnvesteerd in het omgevingsloket. De stedenbouwkundige vergunningen voor de uitvoering van uw woningaanpassing kan volledig digitaal worden ingediend en afgehandeld. Hierdoor kan je als aanvrager (bouwheer) eenvoudiger, sneller en transparanter de noodzakelijke vergunningen voor uw woningaanpassing krijgen.

Wie vandaag een grote woningaanpassing uitvoert, moet zijn aanvraagdossier op papier indienen, in meerdere exemplaren: plannen van de aangepaste woning, formulieren, foto's, attesten… Tijdens de procedure komen daar nog vele documenten en brieven bij. Alhoewel Blijf Actief al die rompslomp op zich neemt en u volledig ontzorgt legt het dossier van uw aangepaste woning soms een lange weg af.

Daar is nu bij veel gemeentes verandering in gekomen. De digitale afhandeling via het Vlaamse 'Omgevingsloket' versnelt en vereenvoudigt de procedure. Alles verloopt via een digitaal uitwisselingsplatform dat zowel de behandelende als de adviserende instanties toegang geeft tot het dossier. De betrokken administraties, nutsmaatschappijen en veiligheidsdiensten hebben inzage in het aanvraagdossier en kunnen online hun advies over uw woningaanpassing verstrekken. Dat maakt de procedure niet alleen transparanter, maar het komt ook de kwaliteit van de vergunningverlening ten goede.

Je kan op elk moment de stand van zaken van het dossier van uw aanpassing opvolgen, vanaf de aanvraag tot de goedkeuring van uw aangepaste leefomgeving. Deze digitale dienstverlening ook tot een grote kostenbesparing, zowel bij de gemeente als bij de aanvrager.

Hoe werkt de aanvraag van uw woningaanpassing? 


Een aanvraag voor uw aangepaste woning digitaal en eenvoudig indienen, kan via www.omgevingsloket.be. Geef je postcode en je ontdekt of jouw gemeente al met het digitale platform werkt.

Om in te loggen gebruik je uw elektronische identiteitskaart, de juiste software en een kaarlezer. Een alternatief is gebruik maken van een federaal token.

Een duidelijk stappenplan geeft aan welke stappen je moet doorlopen om het geheel naar behoren af te ronden. Voor een eenvoudige aanpassing van uw woning kan je de snelinvoer gebruiken. Bij de meeste woningaanpassingen die wij uitvoeren kunnen we dan ook deze snelle procedure gebruiken.

Gebruik de omgevingscheck om uw woningaanpassing goedgekeurd te krijgen. 


Via ditzelfde omgevingsloket kan je via de "omgevingscheck" controleren of uw woningaanpassing moet voldoen aan bepaalde voorschriften. Deze tool kan je apart van de aanvraag gebruiken. Je dient enkel het perceel aan te duiden waarop uw woningaanpassing betrekking heeft. Je kan er met allerlei vragen terecht zoals: ruimtelijke ordening, infrastructuur, milieu en natuur, onroerend erfgoed en water. Hou wel rekening met het feit dat de info op www.omgevingsloktet.be richtinggevend is en steeds dient afgetoetst te worden bij de plaatselijke overheid.

In de kijker_$type=complex$count=4$hide=home

Naam

hulpmiddelen,4,in de kijker,5,nieuws,12,organisatie,3,thermisch ondergoed,1,tips,1,
false
ltr
item
Het 1ste Collectief Impact Platform over levensloopbestendig wonen en zorgdiensten : Dien de bouwvergunning voor uw woningaanpassing digitaal in
Dien de bouwvergunning voor uw woningaanpassing digitaal in
https://3.bp.blogspot.com/-QubRKsPWIfU/V5hfAjEZltI/AAAAAAAAAzw/j3rsq_ad0bkdOrMkbCdrSdxVUtJS-QxaACLcB/s1600/shutterstock_78575710.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-QubRKsPWIfU/V5hfAjEZltI/AAAAAAAAAzw/j3rsq_ad0bkdOrMkbCdrSdxVUtJS-QxaACLcB/s72-c/shutterstock_78575710.jpg
http://www.blijfactief.be/2016/03/dien-de-bouwvergunning-voor-uw.html
http://www.blijfactief.be/
http://www.blijfactief.be/
http://www.blijfactief.be/2016/03/dien-de-bouwvergunning-voor-uw.html
true
2660872512915910964
UTF-8
Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete Door Home PAGINA's BERICHTEN Bekijk alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE BERICHTEN Geen inhoud gevonden op uw vraag Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg DEZE CONTENT IS PREMIUM Gelieve te delen om te zien Kopieer de code Selecteer de code De code werd gekopieerd naar uw klembord Kunt u niet de code/tekst kopiëren, druk dan [CTRL]+[C] (of CMD+C met Mac) om alsnog te kopiëren