Totale badkamer renovatie in èèn dag? Geloof het niet

Een goed uitgevoerde verbouwing van de badkamer ...

... gebeurd niet in 1 dag.

Wanneer je de beslissing neemt om je badkamer te renoveren naar een aangepaste ruimte waar het volledige gezin kan vertoeven, heb je enkele stappen voor de boeg. Doorgaans begint het met het zoeken naar een aannemer. Een bedrijf die de werken zal uitvoeren. Wanneer je plots op het internet een website tegen komt die je beloofd om je badkamer aan te passen in 1 enkele dag, ben je natuurlijk nieuwsgierig. 
Bedrijven die je beloven je badkamer in een dag te renoveren of aan te passen, beloven je juist alles behalve dat. Wanneer je wat dieper op hun site's kijkt zie je al snel dat dit heel enkele voorwaarden met zich mee brengt. We zetten ze even op een rijtje:

Je badkamer mag geen ingrijpende verbouwingen nodig hebben.

Wanneer je je badkamer wil aanpassen aan de behoeften en kunnen en laten van al de bewoners thuis, limiteer je je best niet tot oppervlakkige werken. Je zoekt de beste oplossing om levenslang van je badkamer te genieten. Wanneer dit bijvoorbeeld een drempel loze douche is, maar de afvoer daarvoor moet aangepast worden, kan dit al niet in met de oplossingen die 'kant en klare' badkamers bieden. 

Keuze van bad naar instapbad, bad naar douche ...

Deze ondernemeningen werken meestal met deze opties. Ze plaatsen vooraf gefabriceerde douche cellen of baden. Ze beloven je een aangepaste badkamer maar kijken enkel naar de oppervlakte die ze vrij krijgen door de bestaande douche of het bestaande bad te vervangen op dezelfde oppervlakte. Ook al is dit niet de meest optimale situatie voor je badkamer en voor jouw en je gezin. Zo krijg je een douche de groote van het voor bestaande bad om zo geen nieuwe tegels te moeten plaatsen om het overschot aan ruimte af te werken.

Eén dag is nooit één dag

Bij een aanpassing van een badkamer moet steeds een materiaal keuze en opmeting aan vooraf gegaan worden. Zo is er steeds eerst een voorafgaand gesprek om een plan op te maken en opmetingen te doen. De montage komt later. Wanneer er zich problemen voordoen zoals slechte leidingen, kapotte tegels of een probleem met de opmetingen, kan de 'eendags montage dienst' je niet helpen. 

Waarom met Blijf Actief wel werken?

Wij werken transparant en onafhankelijk. Wij renoveren je badkamer ècht naar de noden en wensen van onze klanten. Een ergotherapeut komt langs voor een gesprek en een situatie opmeting. We werken een volledig rapport uit, op basis van de bevindingen van de ergotherapeut. Wij bekijken of er aanspraak kan gedaan worden op uitkeringen en toeslagen en regelen de papier rompslomp. De werken worden dan uitgevoerd door onze erkende aannemers en vertrekken maar wanneer alles tot in de puntjes in orde is.

Meer informatie?

Bel gratis 0800/95 700

Heb je een vraag of zit je zelf met een uitdaging bij jouw thuis? Contacteer ons gratis en vrijblijvend voor meer informatie.

blijfactiefteam