De Niko connected switch, zorgdomotica

Zorgdomotica van Niko zorgt voor langer en comfortabel thuis wonen

Zorgdomotica zorgt ervoor dat je langer en comfortabel thuis kunt wonen. Niko  biedt een ruim assortiment aan mogelijkheden, om zo lang mogelijk zelfstandig door het leven te gaan.

De Niko connected switch: je schakelaars op je smartphone

De Niko connected switch app laat je schakelaars bedienen met een smartphone, tablet en smartwatch. Bestaande woningen, gebouwen en renovaties worden zo moeiteloos slimmer. De gebruiker geniet meteen van een meer comfortabele, veiligere en energiezuinige installatie. En dat zonder kappen of breken, want er zijn geen extra kabels nodig. De oplossing is perfect uitbreidbaar en modulair. Ze is zowel geschikt voor 1 schakelaar als voor alle schakelaars in de installatie. Met je telefoon checken of de verlichting in de slaapkamer nog brandt? Een extra draadloze schakelaar toevoegen zodat je vanuit de zetel of het bed makkelijker bij de verlichting kan? Bij plots onweer gemakkelijk de zonwering sluiten via je tablet of je telefoon? Het kan allemaal, met de Niko connected switch. Handig voor wie minder mobiel is, want met de app heb je alle schakelaars steeds op zak.

De connected switch app: even gemakkelijk als het licht aan- en uitknippen

Met de app schakel je op elk moment en op elke locatie de lichten die verbonden zijn met een draadloze schakelaar aan en uit. Andere mogelijkheden zijn

  • Lichten dimmen
  • Rolluiken en zonwering bedienen
  • Toestellen die in het stopcontact zitten aan- en uitzetten
  • Nakijken of je verlichting vergat te doven
  • ...

Met de Niko connected switch app doe je dit alles eenvoudig via je telefoon, tablet of smartwatch.

Weekkalender

Met een weekkalender die de app voorziet, schakel je lampen of rolluiken automatisch op bepaalde tijdstippen in en uit. Zo kan de verlichting ’s avonds laat uitgeschakeld worden en ’s ochtends weer aan. Wie wil, krijgt zelfs een melding op zijn of haar smartphone of smartwatch. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt. Bij het bedienen van de kamerverlichting ‘s ochtends kan een mantelzorger zelfs een bericht krijgen dat het licht aan is, en er dus een teken van activiteit is. Deze functie is echter niet geschikt als PAS alarm.

Het geheim: de gateway

Via een gateway die aangesloten is op het netwerk, worden de draadloze schakelaars verbonden met het internet en de app. Later kun je probleemloos extra draadloze schakelaars en ontvangers bijplaatsen, voor meer comfort en de veiligheid.

De connected switch: slim én mooi

De Niko connected switch oplossing wordt geplaatst door een elektro-installateur. Deze slimme schakelaars passen perfect bij de andere schakelaars en stopcontacten. Er is keuze uit alle Niko kleuren en afwerkingen van de reeksen Niko Original, Niko Intense en Niko Pure. Omdat er geen kap- en breekwerk aan te pas komt, is de investering beperkt.

blijfactiefteam