Toegankelijk kamperen

Wil je op vakantie met je rolstoel?

Het geen gemakkelijke onderneming om met de rolstoel of scooter op vakantie te gaan. Dankzij Vacansoleil wordt het wat gemakkelijker.

Toegankelijk kamperen is niet altijd even gemakkelijk. Campingvakanties staan immers voor vrijheid en heerlijk weg in de natuur. Daarom biedt Vacansoleil Camping Holidays, specialist in luxe campingvakanties, de mooiste plekjes in 16 verschillende landen met voor ieder wat wils. De campings van Vacansoleil zijn daarom geschikt voor het hele gezin, omdat ze vaak beschikken over een zwembad, vaak met apart kinderbad, een speeltuin, restaurant en zelfs een professionele animatie.

Toegankelijk kamperen op topcampings

Campings met aangepaste voorzieningen voor mensen in een rolstoel krijgen een speciaal rolstoelpictogram. Vacansoleil kijkt daarbij niet alleen naar de inrichting van de toilet- en douchecabines, maar ook naar vrije ruimtes, hoe de deuren opengaan, of er traptreden zijn en meer. Ook de toegang tot het zwembad, terras en het restaurant worden onder de loep genomen. Bovendien zijn ook de tenten van Vacansoleil goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Luxe stacaravans

Het heet een stacaravan, maar eigenlijk is het gewoon een riant vakantiehuis. De luxe stacaravans zijn ruime vakantieverblijven voor het hele gezin. Ze beschikken over een zithoek, grote tafel, een keuken met gasfornuis en een ruime koelkast. Ook heb je een hoop bergruimte, ruime slaapkamers en eigen sanitair. Met de stacaravans geniet iedereen van de vakantie. De kamers beschikken over extra draairuimte en zijn drempelvrij. Bovendien zijn alle binnendeuren schuifdeuren. De stacaravans voldoen ook aan de criteria van de ‘Association Tourisme et Handicaps’ en zijn geschikt voor rolstoelgebruikers.

Zó veel goede redenen om voor Vacansoleil te kiezen

Vacansoleil garandeert niet alleen de beste prijs-kwaliteitverhouding. Na meer dan 48 jaar ervaring kunnen we een ruim aanbod van de mooiste campings aanbieden. Bovendien hebben we onze eigen mensen ter plaatse en voorzien we zelfs een eigen vakopleiding. Op Camping Kids zijn er zelfs Nederlandstalige kinderanimatie. En als dat nog niet volstaat, kan je ook nog eens kiezen op welke dag van de week je wilt toekomen en weer vertrekken. Wil je meer weten over toegankelijk op vakantie gaan? Kom gerust eens langs of contacteer ons.

blijfactiefteam