Tegemoetkomingen woningaanpassing

Premies voor uw woningaanpassing

In bepaalde gevallen voorziet de overheid een premie of tegemoetkoming. Of je hier al dan niet recht hebt, zoeken we samen met jou uit. We brengen je in contact met de juiste personen bij de diverse zorg- of gezondheidsinstellingen.
Op de website premiezoeker.be krijg je een volledige overzicht van de mogelijke premies die je kan krijgen voor de werken die je uit wilt voeren. We geven je alvast de twee belangrijkste mee: De Vlaamse aanpassingspremie en de tegemoetkoming van het VAPH.

Blijf Actief helpt je bij je woonaanpassing van a tot z!

Wanneer je samen met Blijf Actief je woning aanpast naar ouderdom of beperking, kijken wij op welke premies jij recht hebt. Wij zijn het centrale aanspreekpunt tijdens de volledige duur van de (ver)bouw van jouw woning van a tot z. Ontdek onze unieke werkwijze en contacteer ons gratis en vrijblijvend voor meer informatie.

De Vlaamse aanpassingspremie

De Vlaamse aanpassingspremie is een tegemoetkoming van het Vlaams Gewest voor een persoon ouder dan 65 jaar, al dan niet voor jezelf, partner of een inwonende oudere. Het betreft het voorzien van technische hulpmiddelen en/of het realiseren van verbouwingen/aanpassingen om de woning toegankelijker te maken. 

Er zijn beperkingen inzake het gezamenlijk belastbaar inkomen van de oudere en zijn of haar eventuele partner. Dit maximum wordt verhoogd per eventuele persoon ten laste. De aanvraag houdt rekening met het inkomen van drie jaar eerder. 

Opgelet !! De premie kan nog tot en met 31 mei 2019 worden aangevraagd. Vanaf 1 juni 2019 verandert de premie in een nieuwe overkoepelende renovatie premie. 

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)

Om in aanmerking te kunnen komen voor een tegemoetkoming van VAPH moet je voldoen aan enkele voorwaarden. Je moet door het VAPH erkend worden als persoon met een handicap en jonger zijn dan 65 jaar op het moment dat je een aanvraag indient.

Bij een erkenning heb je recht op een tussenkomst voor zowel hulpmiddelen als voor woningaanpassingen. Ook hierbij begeleidt Blijf Actief jou volledig en werken we hiervoor nauw samen met ziekteverzekeraars (mutualtiteiten), verzekeringsmaatschappijen en de Multidisciplinaire Teams (MDT) die jouw dossier helpen beoordelen.  

Blijf Actief werkt eventueel ook met de derde betalingsregeling waarbij je de toestemming geeft om rechtstreeks aan het VAPH te factureren. Op die manier hoef je de bedragen die worden terugbetaald niet voor te schieten.

Heb je nog vragen over bepaalde premies?

Contacteer ons gratis via 0800/95 700 of via info@blijfactief.be

blijfactiefteam