Keukens voor afwisselend zittend en staand gebruik

Hoog/laag keuken systemen

Geniet van je keuken of je deze nu in al zittend of staand gebruikt dankzij hoog/laag keukensystemen.

Flexibele, toegankelijke en gebruiksvriendelijke hoog-laag keukens

De keuken is één van de ruimtes die we het vaakst gebruiken op een dag, en het is belangrijk dat deze eenvoudig te gebruiken is – ook wanneer je in een rolstoel zit. Onze missie is dat Iedereen zelfstandig en veilig van zijn eigen keuken gebruik maken, zonder daar te veel moeite voor hoeven te doen. 

Hoog-laag keuken systemen

Er zijn oplossingen voor werkbladen, bovenkastjes en eettafels. Het werkblad is eenvoudig in hoogte verstelbaar. Verder zijn er ook extra accessoires beschikbaar, zoals de pannenklem en de wandgemonteerde strijkplank. Allemaal speciaal ontwikkeld voor ouderen en gebruikers met een beperking en/of in een rolstoel.

Flexibiliteit, toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid zijn de belangrijkste ingrediënten in keukens. De flexibiliteit zorgt ervoor dat de keukenproducten aanpasbaar zijn aan de individuele behoeften van de gebruiker. De toegankelijkheid maakt het voor iedereen mogelijk om de keuken te gebruiken en er is voldoende beenruimte onder het werkblad. Verder maakt de gebruiksvriendelijkheid het eenvoudig om de verschillende keukenproducten aan te passen en te bedienen.

De frames zijn verkrijgbaar met een handmatige of elektrische verstelling en het is ook mogelijk om een systeem met vaste beugels te kiezen waarbij de hoogte met een interval van 42 mm kan worden versteld. Deze oplossing is vooral geschikt voor keukens als de hoogte slechts incidenteel hoeft te worden aangepast, bijvoorbeeld in instellingen waarbij de hoogte van de keuken dient te worden versteld wanneer een nieuwe bewoner zijn intrek neemt of in een woning waar de keuken zowel zittend als rechtstaand word gebruikt.

Bekijk onze realisaties

In onze galerij vind je enkele voorbeelden van hoog laag keukens. Neem een kijkje en laat je inspireren.

In hoogte verstelbare boven kastjes

Wanneer een keuken wordt gemaakt voor senioren, gebruikers met een beperking en/of in een rolstoel, zijn speciale oplossingen nodig. Het kan onder andere nodig zijn om in hoogte verstelbare bovenkasten te plaatsen die het voor de gebruiker makkelijker maken om de inhoud van de kasten te bereiken. Bovenkasten die elektrisch in hoogte verstelbaar zijn er voor nog meer gebruiksgemak. Ook bestaan er oplossingen die de  keukenkast eerst naar beneden en vervolgens naar voren. Er is ook een oplossing waarbij de kasten zelf op hun plaats blijven en alleen de schappen in hoogte verstelbaar zijn.  
 

Meer info of vragen?

Contacteer ons via info@blijfactief.be

blijfactiefteam