Kabien: modulaire units

Kabien, modulaire units: Een 'container' als (aanvulling van je) woning

De dag van vandaag is het meestal moeilijk, duur en lastig om ruim en slim te wonen. Die stelling werd de basis van het idee van Kabien.

Een woning is meestal vast ingedeeld. Wat als Kabien anders was? Wat als je jezelf de ultieme vrijheid kon bieden? Op elk moment in je leven?

Stel je voor dat je je woning zelf kon indelen? Day jouw woning zich aanpast aan jouw persoonlijkheid? En niet omgekeerd. ALs een puzzel die je constant opnieuw kan leggen. Die stelling werd de missie van Kabien. Een compacte, modulaire woning met alle mogelijke comfort én een state-of-the-art design. 

Wat is modulair wonen?

Bij deze bouwtechniek worden volledige gebouwen gemonteerd met behulp van vooraf in de fabriek samengestelde modules. Deze modules met stalen frame worden geproduceerd volgens strikte normen en in fabrieksomstandigheden, zodat weersomstandigheden of moeilijke bouwterreinen geen impact hebben.

De voordelen van modulaire bouwmethode

Snelheid en flexibiliteit voor de toekomst. Kwaliteit. Dat zijn een drietal belangrijke redenen waarom je voor modulaire bouw van kiest. Tel daar nog bij op de minimale impact op het milieu en zeer beperkte verstoring van de plaatselijke omgeving tijdens de bouw. Je komt dan al snel tot de conclusie dat de modulaire gebouwen van de ideale huisvestingsoplossing vormen: voor kortere of langere termijn. 

  • Snelheid: Bouwen in de fabriek beperkt de werktijd op jouw terrein tot het minimum. Dat betekent minder lawaai, minder overlast en een schoon, veilig bouwterrein.
  • Betrouwbare levertijd, duidelijke kosten: Modulaire bouwprojecten zijn niet onderhevig aan vertragingen door omstandigheden van buitenaf. De levertijd en de kosten zijn vooraf daarom zeer nauwkeurig in te schatten.
  • Flexibiliteit voor de toekomst: Modulaire gebouwen kunnen eenvoudig worden uitgebreid, verkleind, opnieuw ingedeeld of zelfs worden verplaatst om in jouw veranderende behoeften te voorzien.
  • Minder afval: Productie in een fabrieksomgeving genereert verhoudingsgewijs weinig afval. Om je een indruk te geven: tot wel 90% minder afval in vergelijking met traditionele bouwmethoden.
  • Minimale overlast voor omgevingen: Modulaire bouw in een fabrieksomgeving resulteert in 90% minder voertuig bewegingen van, naar en op het bouwterrein. Dit betekent minder emissie van werkvoertuigen en minimale overlast voor jouw organisatie en jouw naaste omgeving.

Modulair, multifunctioneel en milieubewust

Modulair: Stel je eigen puzzel samen: 

De mogelijkheden van Kabien zijn eindeloos. Het ontwerp laat toe om te wonen, werken, leven, genieten, koken, eten, relaxen, verzorgen, en slapen. Telkens opnieuw in de setting die voor jou het best is. 

Combineer wat je wil, hoe je het wil. Poolhouse, kantoor, (show)keuken, tentoonstellingsruimte, mobiel hotel, loge, kangoeroewoning, starterswoning, studio, opbergruimte of meditatie tempel?

Het ene moment maak je van de slaapkamer een bureau, het ander moment van de eettafel een werktafel. Het is een kwestie van seconden.

Multifunctioneel: A(lles) tot Z(onder zorgen):

Geen Kabien zonder duizenden mogelijkheden. Er word enkel gewerkt met de allerbeste partners om het summum in de modulaire bouw te bieden. Elk project opnieuw.

Of het nu gaat om de keuken, verlichting, slaapmogelijkheden, sanitair, verwarming of koeling? Op elk vlak gaat Kabien tot het uiterste. Enkel de beste materialen volledig volgens budget.

Bovendien word het transport met alle mogelijke zorg gedaan. En het beste van allemaal? Alles werkt naadloos voor en met elkaar. Alsof je met de beste tandem ooit rijdt.

Ecologisch: één met de natuur:

Jouw Kabien komt overal tot zijn recht. Al staan ze niet mis in een stukje groen. De strakke lijnen en de vloeiende groene elementen zorgen voor een perfect plaatje. 

Kabien is 100% energieneutraal. We gebruiken enkel de allerbeste, ecologische materialen. Alles is aanwezig om je volledig aan (of af) te sluiten op de wereld.

Het is de missie van Kabien om de planeer elke dag wat beter te maken. Hoe kan dat beter dan door ecologie en verantwoord te bouwen en wonen.


Kabien voorbeeld woning in Kortrijk

De vragen die iedereen bezig houden 

Wat hebben we nodig om kwalitatief te wonen? Welke functies en hoeveel oppervlakte hebben we nodig om comfortabel te wonen? Kan dit evolueren in de tijd?  Heeft elke woning een tuin nodig of zijn de parken de tuinen van de toekomst? Kunnen bepaalde functies gemeenschappelijk gemaakt worden? Kunnen tijdelijke woningen dienen als zorgwoning? Of als betaalbare starterswoning? Kunnen nieuwe woonvormen nieuwe bewoners aantrekken of studenten na hun studies in de stad houden? Maar ook: kunnen bepaalde ruimten multifunctioneel ingezet worden? Kunnen modulaire systemen oplossingen bieden voor tijdelijke of evoluerende ruimtevragen? De stad wil over deze, en nog veel meer vragen in dialoog gaan met de bevolking.

Atelier Kortrijk 2025:  samen werken aan onze stad

Atelier Kortrijk 2025 heeft als doel informatie, communicatie en open gesprekken rond stadsprojecten in Kortrijk. Het atelier dient enerzijds als infopunt en expositieruimte waar de lopende projecten en de resultaten van het stadsdebat permanent getoond worden. Verder wordt het ter beschikking gesteld voor workshops, projectpresentaties en inspraakvergaderingen. Ook ontwikkelaars kunnen hier hun projecten tonen en toelichten. Met ander woorden: Atelier Kortrijk 2025 wordt een werk-, praat- en denkplek voor stad, inwoners en stakeholders.

Binnen het concept van actief (na)denken en doen (na)denken wil Atelier Kortrijk 2025 via o.m. Kabien het gesprek rond hoe we willen wonen in de toekomst aanwakkeren.

FutureNow Kabien:  eyecatcher als gespreksstarter

7,5 miljard mensen vandaag, 10 miljard of meer tegen 2050. Zoveel zielen lopen er rond op onze aardkluit. Zoveel mensen hebben een dak boven hun hoofd nodig. Hoog tijd dus om na te denken over diverse woonvormen. Ook Kortrijk denkt mee.

De “FutureNow Kabien” is een modulaire woonunit van 38m², ontworpen door het Kortrijkse bedrijf Kabien, die vanaf 15 mei tijdelijk een plaats krijgen op de hoek van de Burgmeester Lambrechtlaan en de Meensesteenweg.

Ook onze stad zal de unit gebruiken voor diverse activiteiten. Wat denk je van een experimentje waarbij iemand enkele dagen Kabien 'proefwoont'? Of een jonge starter die de mogelijkheden van Kabien test als gedeelde woon/werkruimte?

Je bent van harte uitgenodigd op het openingsevent op dinsdag 15 mei om 19 uur. Er komen ook bezoekmomenten voor het grote publiek. Hou daarvoor zeker onze andere kanalen in de gaten.

Meer info of vragen?

Contacteer ons gratis via 0800/95 700 of via info@blijfactief.be

blijfactiefteam