Easysteppers; wanneer traplopen een probleem wordt 

Wat zijn de Easysteppers?

Lichter traplopen

Wat zijn Easysteps? Easysteppers zijn stevige tussentreden voor jouw eigen trap waardoor je met halve treden tegelijk de trap op en af kunt lopen. Je hebt minder kracht nodig en je hoeft de heupen, knieën en enkels minder te buigen. Zo kun je gemakkelijk traplopen.

De trap is dagelijks jouw ‘persoonlijke trainer’ in huis!

Voor wie is Easysteppers?

Heb je last van jouw benen of pijn aan de heupen, knieën of enkels wanneer je de trap op en af gaat? Heb je minder kracht of uithoudingsvermogen of krijg je het snel benauwd bij het nemen van de trap? Dit komt onderander voor bij : artrose, reuma, ouderdom, obesitas, dwerggroei, HMS/EDS, spierziekten enz. Wil of kan je geen traplift installeren aan je trap? Dan is Easysteppers misschien wel iets voor jou.

Voordelen van traplopen.

Ouder worden we allemaal. Echter het is de kunst zo lang mogelijk jong te blijven door te bewegen. Pijn en beperkingen verhinderen dat je nog met plezier blijft bewegen in jouw woning. De Easysteppers bieden de mogelijkheid dat je, ondanks de pijn of beperkingen, veilig kunt blijven traplopen. Zo rem je de onvermijdelijke verouderingsprocessen in de: spieren, kraakbeen en botten (artrose, osteoporose). Traplopen remt de botontkalking!). Op deze wijze blijf je dagelijks aan jouw kracht, uithoudingsvermogen en balans werken en voorkom je daarmee dat je jouw gezondheidskapitaal verliest en te kwetsbaar wordt om in jouw eigen woning te blijven wonen.
Met Easysteppers kan je zelfstandig op jouw eigen trap blijven lopen. Easysteppers bieden je dus de mogelijkheid om de trap te blijven gebruiken en langer zelfstandig un jouw eigen huis te blijven wonen. 

Veilige loopinstructie

Voor de Easysteppers is een veilige loopinstructie gemaakt door een fysiotherapeut. Deze ontvang je bij de montage. Veiligheid gaat boven alles. Daarom wordt, voor jouw veiligheid op de trap, geadviseerd om altijd de volgende maatregelen te nemen:
Zorg dat de trap zoveel overdag als ’s nachts goed verlicht is
Zorg dat er steeds een stevige leuning aanwezig is, best aan beide zijden van de trap
Bekleed gladde traptreden met anti-slip
Zorg voor een goede zichtbaarheid tussen de laatste trede en de vloer
Laat niets slingeren op of bij de trap

Uitvoering

De Easysteppers zijn geschikt voor alle trappen. Ze zijn in diverse houtsoorten verkrijgbaar. Voorzien van antislip de schroeven worden netjes weggewerkt. De productie en montage is maatwerk en wordt afgestemd op jouw persoonlijke wensen. Zodanig je opnieuw veilig de trap op kunt.
 

Meer informatie?

Bel gratis 0800/95 700

Heb je een vraag of zit je thuis zelf met een uitdaging? Contacteer ons gratis en vrijblijvend.

blijfactiefteam