Blijf Actief Conferentie 2018

 

Wilt u aansluiten op de behoefte van de nieuwe generatie ouderen? Laat u inspireren door innovatieve kennis en goede voorbeelden uit de praktijk! Meld u nu aan voor de Blijf Actief Conferentie in een vitaliserende omgeving op 20 oktober 2018 in het Vives Auditorium in Kortrijk. Wetenschappelijke kennis en mooie praktijkvoorbeelden staan centraal op deze dag. Ook heeft u de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen met wetenschappers, experts, bouwactoren, zorgprofessionals en de ouderen zelf.

 

Nieuwe generaties ouderen staan volop in de samenleving en willen hun levensloop op eigen wijze voortzetten. U kunt daar actief op inspelen met renderende innovaties op de snijvlakken van wonen, zorg, welzijn en dienstverlening. Maar wat willen ouderen nu écht? Wat vinden zij belangrijk? Met welke trends en scenario’s dient u rekening te houden? En hoe kunt u in co-creatie met ouderen op een toekomstbestendige manier hier vorm aan geven?

Vraagstukken rondom langer zelfstandig thuis wonen en levensloopbestendige wonen zijn actueel. Leven in een stimulerende fysieke omgeving die uitnodigt tot beweging, ontmoeting en ontzorgen. Om zo een senior- of dementievriendelijke gemeenschap te creëren. Hiervoor hebben we samen met de diverse partners van het Blijf Actief Impact Platform een uniek programma samengesteld, waarbij de kennis en praktijkvoorbeelden centraal staan. Samen met vakgenoten wisselt u concepten en ervaringen uit die vanuit positieve gezondheid het accent leggen op wat ouderen nog wél kunnen. Als steun en zorg van anderen nodig wordt, willen ouderen dat richten op persoonlijk welbevinden en beleving.

Door ervaringen van initiatieven met elkaar te delen, ouderen te vragen wat zij nu zelf écht belangrijk vinden, neemt u ook weer nieuwe ideeën en mogelijkheden terug naar uw werkgebied of organisatie. Laat u inspireren door gepassioneerde mensen met visie en door praktische voorbeelden en bouw zelf actief mee aan nieuwe oplossingen voor en door ouderen.

Met onder andere:

Argenta die hun recentste innovatieve financiële oplossing komt voorstellen.
Piet Colruyt over Social 3.0. 
De praktijk: laat ouderen aan het woord.
Van Marcke over technologie
Jean Paul Lefebvre over samenwerking versterkt, hoe de silo's doorbreken en naar succesvolle samenwerking in de keten
Welke reis maakt een oudere patiënt in het landschap van zorg en welzijn en wat vraagt dat van u als zorgverlener?
Veranderingen in behoefte aan zorg, wijzigingen in wetgeving en financiering leiden tot andere organisatievormen van zorg. Over welke muren moet je heen om samen de zorg toekomstbestendig te maken? Wat vraagt dat van de eerstelijn, ziekenhuis en gemeente? Denkt u met ons mee?

Binnenkort meer informatie...