Woningaanpassingen

 

Als we ons afvragen wat er nodig is om zelfstandig te kunnen wonen, gaan we uit van de beperkingen en problemen, maar óók van de wensen en (lichamelijke) mogelijkheden. Blijf Actief brengt jouw uitdagingen en wensen in kaart, we zoeken oplossingen, kijken of je recht hebt op tegemoetkomingen en voeren het volledig verbouwingsproces uit.

Zonder zorgen

Wil je een woningaanpassing in jouw huis zodat je comfortabel en veilig kunt blijven genieten van jouw vertrouwde omgeving dan nemen wij graag al jouw zorgen uit handen. We nemen het verbouwen of aanpassen van de woning, van het bedenken tot aan de realisatie, voor onze rekening. Zo nemen we de zorgen, voor al dat regelwerk en contact met vaklieden, gemeentes, zorgverzekeraars, VAPH en andere betrokken partijen, op ons. Op een plezierige, professionele en correcte wijze

We komen bij jou langs

We komen bij jou thuis langs en we bespreken jouw wensen en het aanwezige budget. Het gaat tenslotte niet alleen om praktische oplossingen voor zaken als opstaan, douchen, toiletgang of bereiden van maaltijden, ook emotionele aspecten spelen een rol. Misschien moet je kiezen tussen verbouwen of verhuizen. Hoe zelfstandig wil en kan je zijn en in hoeverre ben je bereid jouw woning anders in te richten of zelfs te verbouwen? 

Wij regelen alles 

Samen kijken we wat er gedaan moet worden. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit een gezamenlijk bezoek om ideeën op te doen bij een speciaalzaak of samen materiaalkeuze gaan doen. Vervolgens inventariseren we wat er nodig is aan materiaal, manuren van de vaklui en regelen we voor jou een complete offerte. Eens je akkoord gaat met de offerte, plannen we de werken in. Wij werken met door ons opgeleide- en gekwalificeerde aannemers. De verbouwing zelf wordt door ons op de voet gevolgd. Als de aannemer zijn werkzaamheden heeft afgerond zorgen we via onze Blijf Actief Pas dat je nog van onze extra (zorg)diensten kan genieten.

Jouw gemoedsrust, vrijheid en comfort verzekerd.

Onze aanpak in 7 stappen

 

Stap 1: 

 

Bezoek van de ergotherapeut-projectcoördinator

Wij komen langs en luisteren naar jouw vragen. De ergotherapeuten zijn de specialisten als het gaat om veilig-, zelfstandig- en aangepast leven. 

 

Stap 2: 

 

Ontwerp plan opmaken

Wij stellen een technisch plan op en helpen bij de keuze van de materialen en raden bepaalde hulpmiddelen aan die kunnen aansluiten aan een woningaanpassing. 

 

Stap 3: 

 

Samenbrengen van alle partners

Wij helpen je met alle administratieve beslommeringen inzake premieaanvragen, de mutualiteit, VAPH, ... We werken samen met door ons opgeleide aannemers en fabrikanten en (indien nodig) architecten. 

Indien nodig begeleiden we de financiering bij de bank.

 

Stap 4: 

 

Opmaak offerte 

Wij stellen één uitvoeringsofferte op. Alles transparant met één aanspreekpunt voor eventuele vragen.

 

Stap 5: 

 

Opmaak planning

Wij maken een stappenplan op voor de werken in samenspraak met jou. 

 

 

Stap 6: 

 

Coördinatie van de werken

Gerespecteerde deadlines met constante kwaliteitscontroles door ons.

 

Stap 7: 

 

Nazorg: Blijf Actief Pas

Na de oplevering van de woningaanpassing verzekeren we jouw gemoedsrust, vrijheid en comfort nog verder door onze extra (zorg)diensten via de Blijf Actief Pas.

 

 

 

Is gratis echt gratis?

Is gratis echt gratis? Dit is een volkomen terechte vraag. Er wordt immers te pas en te onpas met het woordje "gratis" gegooid inzake woonaanpassingen. Wij willen dan ook heel transparant zijn in onze werking. Onze dienst bieden wij gratis aan mits de uitvoering van de werken door een erkende aannemer van Blijf Actief Wonen wordt uitgevoerd.

De beste prijs / kwaliteits verhouding

Als je de behoefte hebt om jouw levensomstandigheden te optimaliseren via een woningaanpassing kan je ons aldus inschakelen om je in het proces vanaf het advies tot en met de uitvoering te begeleiden. 

Blijf Actief Wonen heeft over heel Vlaanderen een netwerk van ergotherapeuten, eigen erkende aannemers en architecten die enerzijds begrijpen dat het belangrijk is dat ze de adviezen van de ergotherapeuten opvolgen en die anderzijds een goede prijs/kwaliteits verhouding hebben. 

Resultaat, je krijgt op een adequate kwalitatieve manier jouw gemoedsrust, vrijheid en comfort terug tegen de beste prijs en condities.

Uw beste hulpmiddel, onze ergotherapeuten

De ergotherapeuten zijn de specialisten als het gaat om veilig-, zelfstandig- en aangepast leven. Allen hebben bewezen kennis van zaken en staan al jaren in het werkveld. 

Belangrijk is dat onze ergotherapeuten een brugfunctie vervullen tussen diverse partijen in uw zorgbehoefte. Zij geven niet enkel advies, maar zijn de gids en toeverlaat in het ondoordringbare bos van het huidige zorgwerkveld. 

Blijf Actief wijst dan ook een centrale plek toe aan ergotherapie, want daar staat of valt jouw vrijheid, gemoedsrust en comfort mee.

Geloof ons niet,... geloof onze klanten

Geloof ons niet op ons woord, maar geloof onze klanten. Neem contact met ons op en wij kunnen jou in contact brengen met een klant uit jouw buurt. Wij zijn actief in heel Vlaanderen en doen meer dan 500 verbouwingen per jaar. 

Dit is nu net de reden waarom wij bestaan, om jouw gemoedsrust, vrijheid en comfort te behouden of terug te winnen.