Aangepaste en plaatsbesparende deuren

Meer plaats: Evenveel deur

Bij veel oudere woningen die we aanpassen worden we geconfronteerd met kleine ruimtes en gangen. Dit maakt het soms moeilijk bredere deuren te installeren die nodig zijn om met een rollator of rolstoel gemakkelijk in de woning te bewegen.

Een speciaal aangepaste rotatie deur kan dan de oplossing zijn. We besparen met een dergelijke deur minimum 1m2.

Soms is een schuifdeur ook een goede oplossing, maar dat kan alleen maar in combinatie met andere werken. Voor een schuifdeur moeten er immers aanpassingen aan de muren gebeuren.Bij een aangepaste rotatie deur is dit totaal niet nodig.

Dat een dergelijke rotatie deur nog heel mooi en modern kan uitgevoerd worden is meegenomen.

Zonder obstakel

De aangepaste rotatie deur heeft het voordeel dat deze naar twee richtingen opeent en bijgevolg weinig doorgang wegneemt. Het is een heel comfortabele oplossing voor mensen die zich met een rollator of een rolstoel dienen te verplaatsen. 

Technische details

Voor een dergelijke aangepaste deur dient er geen traditioneel hang- en sluitwerk gebruikt te worden. De deur hangt via 2 kleine armen vast die het mogelijk maken de deur te roteren. Een goede lucht afdichting wordt verzekerd door sluit- en stofborstels op de kantlat van de deur te voorzien.

Dergelijke deuren kunnen ook perfect geautomatiseerd worden zodat je zonder de deur zelf te moeten openen, sluiten of openhouden door de opening kan wandelen of rijden.

blijfactiefteam