Automatische deuropener Doormatic van Drive Medical

De doormatic:

De Doormatic is een automatische deuropener voor binnendeuren. Het is gemakkelijk zelf te installeren en te gebruiken, en daarnaast is de Doormatic flexibel toe te passen op bijna elke binnendeur.

De Doormatic

Het openen van binnendeuren is voor de meeste mensen een handeling waar ze zelf niet meer bij stil staan. Wanneer het echter niet (goed) meer lukt om die handeling uit te voeren, is er sprake van een grote beperking waar je elke dag mee geconfronteerd zal worden. De automatische deuropener Doormatic verhelpt dit probleem in alle eenvoud.

De Doormatic is een automatische deuropener voor binnendeuren. Het is gemakkelijk zelf te installeren en te gebruiken, en daarnaast is de Doormatic flexibel toe te passen op bijna elke binnendeur.

Voordelen van de Doormatic: Het gebruiksgemak

De bediening 

1. Inschakelen 2. Inleren 3. Gebruiken! 

Er is een korte leercyclus nodig om de draaiweg van de deur in te leren. Daarna is binnen een aantal seconden, met de volledig automatische configuratie, de deur te gebruiken. De automatische deuropener kan zo direct in gebruik genomen worden.

De Doormatic wordt geactiveerd door licht te duwen of te trekken aan de deur (Push & Go), via een afstandsbediening of met een bewegingssensor. Op maat gemaakte besturingen zijn ook mogelijk, zoals een elleboogschakelaar, Buddy Button of uw huistelefoon. 
 

Slimme instellingen 

Dankzij de slimme, snelle, automatische configuratie, weet de Doormatic hoe hij zich moet aanpassen aan de deur. De snelheid van het openen en sluiten van de deur is vrij instelbaar. U kunt kiezen uit meerdere snelheden en wachttijden tot 60 seconden voor het openen en sluiten. De openingshoek is vrij instelbaar, afhankelijk van uw wensen.

De automatische deuropener is uitgerust met een krachtbegrenzer en een obstakeldetectie. Als de deur tegen u aan komt stopt hij direct en zal weer terug gaan. De deur blijft daarna gewoon functioneren als gebruikelijk. Dit maakt hem uiterst veilig in gebruik.
 

Aanpasbaar naar persoonlijke wensen

Het is ook zeer eenvoudig om de instelling van de automatische deuropener individueel aan te passen. U kunt bijvoorbeeld de sluittijd (wachttijd) aanpassen, of de snelheid van het openen en sluiten. 
 
Onderstaand filmpje geeft een beeld over het gebruiksgemak van de automatische deuropener.

De installatie 

De Doormatic wordt binnen een paar minuten op vrijwel elke binnendeur gemakkelijk en zonder gereedschap geïnstalleerd. Een speciale plakverbinding zorgt voor een goede en stevige verbinding van de automaat aan de deur. De automatische deuropener kan worden toegepast op vrijwel alle deuroppervlakten en vloertypen. Aan welke kant de Doormatic wordt gemonteerd is afhankelijk van een eventuele deurdrempel. Als er geen drempel aanwezig is dan kunt u zelf een deurzijde kiezen.

Bekijk even het installatie filmpje voor een visuele voorstelling van het gemak van de automatische deuropener Doormatic.

Duurzaamheid

De automatische deuropener van Doormatic krijgt zijn energie van een accu of via een vaste spanningsnet aansluiting (230 Volt). De batterij hoeft, afhankelijk van gebruik, maar ongeveer één keer per maand opnieuw worden opgeladen. De Doormatic is een Low-Energy Product volgens de EN16005 en kan worden gebruikt en geïnstalleerd in niet-publiek gebied zonder aanvullende maatregelen waardoor hij voldoet aan alle wettelijke eisen.

Is de automatische deuropening van Doormatic onmisbaar in uw leven? Bekijk het product in de online Blijf Actief shop.
 

Meer info of vragen?

Contacteer ons gratis via 0800/95 700 of via info@blijfactief.be

blijfactiefteam