Beter toegankelijkheid door woningaanpassingen

Dankzij kleine aanpassingen, betere toegankelijkheid

Je weet pas hoe lastig drempels zijn in huis als het hindernissen worden voor een rolstoel of rollator. Ook een trap kan een onbedwingbare berg worden wanneer je slecht ter been bent. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen die meehelpen om je huis een stuk toegankelijker te maken.

Drempels

Bijna alle huizen bevatten drempels. Je zou deze kunnen verwijderen, maar dan moet je ook meteen de vloerbedekking of het laminaat door laten leggen. Ook kan er veel tocht ontstaan onder de deur. Dan kun je beter een drempelhulp gebruiken om met de rollator or rolstoel over de drempel te kunnen. Dit is een hulpstuk bestaande uit twee kleine hellingen die je aan weerszijden van de drempel kunt leggen. Ideaal voor iedere drempel in huis.

Hulp bij het opstaan

Ben je slecht ter been dan is het verstandig om hulpmiddelen aan te brengen in bijvoorbeeld de badkamer en het toilet. Voor een goede houvast gebruik je speciale beugels. Hieraan kun je je optrekken, maar ook vasthouden als je de douche uitstapt.

Naar boven

Woon je in een huis met een of meerdere trappen en ben je slecht ter been? Dan kan een traplift uitkomst bieden. Een traplift kan in ieder huis worden geïnstalleerd – ook bij een trap met een knik. Een traplift is overigens ook handig als tijdelijk hulpmiddel wanneer je bijvoorbeeld je been hebt gebroken of anderzijds geblesseerd bent. 

Thuis blijven wonen

Dankzij deze hulpmiddelen kunnen ouderen die alles zelf kunnen, in hun eigen huis blijven wonen. Hulpmiddelen geven meer bewegingsvrijheid en onafhankelijkheid voor een lekker leven.

blijfactiefteam