De gele trui voor Blijf Actief.

Een Belgische ontsnapping van Blijf Actief : lees het volledig interview...

Met de start van de Tour de France in België afgelopen weekend, richten wij als investeringsmaatschappij ons op een kampioen van het sociaal ondernemerschap: Blijf Actief. Welke trui draagt Jean-Paul Lefebvre? Is het een zaak die vlot draait? De oprichter van deze onderneming die ouderen en mensen met een beperking in staat stelt om zo actief mogelijke te blijven deelnemen aan het maatschappelijk leven, beantwoordt onze vragen.

Een paar woorden over Blijf Actief

De huidige problematiek rond de vergrijzing is onmiskenbaar. Hoewel het vaak de meeste gewenste oplossing is, kan het zeer duur worden om thuis te blijven wonen als men ouder wordt of een beperking heeft. Blijf Actief komt deze behoefte tegemoet door woningaanpassingen op maat te ontwerpen en uit te voeren rekening houdend met de ergonomische principes. Het gaat over oplossingen die het mogelijk maken voor mensen om hun autonomie te herwinnen en thuis een onafhankelijk leven te leiden.

Blijf Actief Team

Welke overwinningen heeft Blijf Actief al behaald?

Jean-Paul Lefebvre: "Het zijn er toch wel wat! Tot op heden hebben wij meer dan 1000 woningbouwprojecten uitgevoerd. We hebben ons tot nu toe op eigen kracht ontwikkeld en de nodige uitdagingen onderweg ondervonden maar het bedrijf is sinds 2017 winstgevend. We hebben talrijke partnerships aangegaan met grote bedrijven zoals Van Breda (zie investeringsdossier), Van Marcke, BNP Paribas Fortis, Axa Assistance.. en we worden ondersteund door een actieve gemeenschap van meer dan 4000 mensen. We hebben een aantal prijzen en erkenningen gekregen, waaronder één van het World Guinness Book of Records. Dus ja, Blijf Actief draait goed! “

Wat zijn de volgende stappen voor Blijf Actief?

“Vandaag is Blijf Actief sterk aanwezig in Vlaanderen en nu willen we ons ook in de rest van het land ontwikkelen. Daarvoor dienen we al onze communicatie ook in het Frans te vertalen en met de huidige kapitaals injectie en ook de fundraising op LITA.co zullen we extra mensen kunnen aantrekken die verantwoordelijk zullen zijn voor deze territoriale uitbreiding."

Waren er grote uitdagingen of een moment van twijfel tijdens deze koers?  

De grootste uitdaging was geloofwaardigheid te creëren van onze meerwaarde tegenover de traditionele zorgactoren en zelfs de overheid. Deze zagen ons in het begin al te veel als concurrent alwaar wij eigenlijk voor hen een mooie aanvulling op hun werking zijn. Onze innovatie is dan ook niet van technologische aard maar één van "waarde innovatie". De klant wordt volledig ontzorgt in zijn zoektocht naar levenslang thuis wonen. Ik heb het zelf meegemaakt en daarom heb ik Blijf Actief  destijds gelanceerd omdat mijn echtgenote multiple sclerose had en we vonden geen goede bestaande oplossing om ons huis aan te passen. Ik heb van deze levensuitdaging een mogelijkheid gemaakt, en vandaag ben ik blij dat ik er zoveel mensen kan mee helpen.

Blijf Actief's innovatieve concept in een notendop:

Blijf Actief ontwerpt, adviseert en coördineert de uitvoering van woningaanpassingen voor ouderen en personen met een beperking met als doel hen in staat te stellen zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Door ergonomie en aannemerij te verenigen, kan Blijf Actief optimale oplossingen aanbieden. Elk project is persoonlijk en uniek. Op deze manier faciliteert Blijf Actief zelfstandig wonen door een concrete oplossing aan te bieden om mensen te helpen hun onafhankelijkheid terug te winnen.

Meer info of vragen?

Contacteer ons via info@blijfactief.be

blijfactiefteam