Een aangepaste badkamer vraagt de juiste hulpmiddelen

Hoe je zelfredzaamheid en veiligheid zo hoog mogelijk houden in de badkamer?

Optimaliseer je badkamer

Zwaardere mobiliteitsbeperkingen kunnen je normale gang van zaken belemmeren, zoals bijvoorbeeld naar het toilet gaan. Tot een bepaald punt kun je niet meer zonder hulpmiddelen en meestal is het dan al te laat. Onze tip is dan ook: pas je huis tijdig aan, zodat het je leven in en rondom je huis vergemakkelijkt en je je veilig en vertrouwd blijft voelen!

Eén van de belangrijkste kenmerken van een goede functionele badkamer is de juiste plaatsing van alle hulpmiddelen in de aangepaste badkamer. Uit onze jarenlange ervaring in het uitvoeren van aangepaste badkamers en feedback van ergotherapeuten blijkt dat in hoogte verstelbare producten het gebruikers gemakkelijk maken om te bewegen en dat de fysieke belasting voor eventuele (mantel)zorgers bovendien afneemt. 
Unieke kenmerken zijn het in (elektrisch) hoogte verstelbaar toilet, de in (elektrisch) hoogte verstelbare wastafel en het in hoogte verstelbare douchezitje! Doordat de producten aan de muur gemonteerd zijn, blijft er meer vloerruimte over, zodat er genoeg ruimte is voor eventuele hulpmiddelen. Tevens helpt dit mee om de hygiëne op een zo hoog mogelijk niveau te brengen! Schoonmaken is eenvoudiger en effectiever door het totale ontwerp.

Ouderen en mensen met beperkingen die zich zonder hulp in de badkamer kunnen redden hebben meer zelfvertrouwen, privacy en waardigheid!

Voor het ontwikkelen van een badkamer waarin mensen met functionele beperkingen zich optimaal kunnen bewegen, is er veel onderzoek gedaan naar de natuurlijke bewegings- patronen van mensen. Dit heeft geleid tot een aangepaste badkamer waarin gebruiker zich veilig en minder afhankelijk voelt. Sterker nog: ouderen en mensen met beperkingen die zich zonder hulp in de badkamer kunnen redden hebben meer zelfvertrouwen, privacy en waardigheid! 
Laat nu dit net onze missie zijn, uw gemoedsrust, vrijheid en comfort helpen behouden of terugwinnen.

"En wat mag dat kosten?"

Een vraag die we steeds krijgen : en wat mag dat kosten? Een direct antwoord kunnen we daar niet op geven. Veel hangt immers af van de soort materialen die men wenst. Een aangepaste badkamer kan er prachtig uitzien. Het is belangrijk een afweging te maken tussen wat noodzakelijk voor je is, wat wenselijk is en wat je aanschouwt als luxe. Zo help je uzelf te focussen en kan je beter afwegen welk budget je bereid bent te investeren. 
Weet ook dat er diverse mogelijkheden zijn om via premies en subsidies de financiële pil beter te verwerken. Blijf Actief helpt je van A tot Z daarin. Kijk alvast even op de links hieronder. Daar kan je al veel informatie vinden.

Conclusie : Een ogenschijnlijk dure aangepaste badkamer die toelaat dat je nog levenslang in uw woning kunt blijven wonen is een investering die heel snel terugverdiend wordt. zowel in geld, comfort en gemoedsrust.  
 

Meer informatie?

mail ons: info@blijfactief.be

Heb je vragen of zit je thuis ook met een uitdaging? Contacteer ons gratis en vrijblijvend voor meer informatie.

blijfactiefteam