Hoe houd je je warm en droog in je (elektrische) rolstoel?

Probeer deze handige tips en hulpmiddelen deze winter eens uit.

Wanneer de winter binnenshuis spenderen geen optie is, kan je altijd beroep doen op een aantal handige hulpmiddelen die je droog en warm houden op je rolstoel.

Bescherm je tegen de regen

Om jou en je rolstoel te beschermen tegen de regen, zijn er verschillende regenhoezen verkrijgbaar. Ook een eenvoudige poncho doet al veel of enkel beschermhoezen voor de benen kan je ook vinden en houden je schoot lekker droog. Waterdichte schoenen kunnen je ook al een heel eind verder helpen.

Wil je echter jouw volledige lichaam en rolstoel beschermen tegen de elementen, ga je het best voor een volledige overdekte regenhoes.  Wanneer je je scooter of rolstoel aankoopt, bekijk dan ook even de bijhorende accessoires. Een regenhoes die zowel jezelf als je scooter droog houd met een doorzichtig gedeelte voor de bediening is zeker geen overbodige luxe in ons regenachtig Belgenland. Ook voor manuele rolstoelen is een van top tot teen regenhoes met doorzichtig stuk aan de handig best handig. Voor de kleinere regenbuitjes kan je je ook een paraplu met grijpstuk voor aan de rolstoel te bevestigen aanschaffen. Of een verlengstuk die je toelaat je eigen paraplu er aan vast te maken. 

paraplu houder voor rolstoel

 

Regen bescherming voor persoon en (elektrische) rolstoel met doorzichtig vlak

 

Regen beschermhoes voor bediening elektrische rolstoel

 

"Keep it warm" in je rolstoel

Jezelf warm houden is erg belangrijk. Wanneer je lang in een zittende positie verkeerd en zelf niet beweegt kan je al snel onderkoelt geraken. Zorg er dus voor dat je je warm houd. Dit kan met behulp van volgende hulpmiddelen: 

Verwarmde inlegzolen voor in de schoenen

Oplaadbare verwarmde inlegzolen met afstandbediening klinken als muziek in de oren wanneer je plant om naar buiten te gaan met je rolstoel bij koud weer. Deze zolen schuif je in de schoenen met als resultaat dat je voeten mooi opgewarmd worden. Ze komen met de keuze tussen verschillende warmte standen zodanig je zelf de warmte kan kiezen. 

Verwarmde sokken

Verwarmde sokken of thermo-sokken zijn ook een uitstekend hulpmiddel. Deze sokken hebben geen storende kabels en zijn gemaakt uit natuurlijke ademende materialen. De temperatuur kan je ook zelf instellen naar gelang het merk van de sokken. Deze sokken was je best met de hand. 

Verwarmde muts, handschoenen, kledij en thermische kledij.

Ook een verwarmde muts of handschoenen kunnen je snel terug op temperatuur brengen. Met hetzelfde systeem van bij de sokken, kan je zelf instellen hoe warm je de muts en handschoenen laat komen. Andere soorten kledij zoals vesten, fleece of riemen hebben hetzelfde doel. Het is aan jou om te oordelen waar je het snelst koud krijgt wanneer je lang buiten in je rolstoel zit. Ook thermische kledij zoals de kledij van Medima kunnen helpen je natuurlijke lichaamswarmte te behouden. 

Draadloze infrarood warmtekussens

Far infrared (FIR) is een trilling in het infrarode spectrum van elektromagnetische straling. De infraroodstraling werkt diep door in de huid. De energie van infraroodstraling dringt door tot ons lichaam waardoor moleculen in beweging komen en zo warmte veroorzaakt. Hierdoor stijgt de lichaamstemperatuur terwijl de omgeving koel aanvoelt. Naast een weldadig en ontspannend gevoel vermindert infraroodstraling rug- en nekklachten, spierpijn en reumatische klachten en stimuleert het de doorbloeding. 

Plaats deze kussens achter je rug of onder het zitvlak, knuffel ze tussen je armen, of achter je bovenrug in je rolstoel. Drapeer het dekentje over je en voel de werking ervan.

Meer info of vragen?

Contacteer ons gratis via 0800/95 700 of via info@blijfactief.be

blijfactiefteam