Infrarood

Wat kan infrarood voor jou doen?

Naast een goed en ontspannend gevoel vermindert infraroodstraling rug- en nekklachten, spierpijn en reumatische klachten en stimuleert het de doorbloeding.

Infraroodstraling werkt diep door in de huid. De energie van infraroodlicht dringt door tot ons lichaam waardoor moleculen in beweging komen en zo warmte veroorzaakt. Hierdoor stijgt de lichaamstemperatuur terwijl de omgeving koel aanvoelt. Naast een goed en ontspannend gevoel vermindert infraroodstraling rug- en nekklachten, spierpijn en reumatische klachten en stimuleert het de doorbloeding.

Warmtetherapie bij rug- en nekklachten

Voor wie last heeft van rug- en nekklachten wordt vaak warmte therapie aanbevolen om deze klachten te verminderen. Het is wetenschappelijk bewezen dat therapie met infrarood effectief is om het verkrampte gevoel te verminderen. In tegenstelling tot de meeste pijnstillers heeft warmtetherapie geen negatieve bijwerkingen.

Verlichting voor reumapatiënten

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat gebruik van infrarood licht reumatische klachten op korte termijn kan verminderen. Hierdoor krijgt u minder last van stijve gewrichten of spieren.

Sneller herstel voor sporters

Infraroodstraling versnelt bloedcirculatie; dit resulteert in toename van het zuurstofgehalte in het bloed. Hierdoor vermindert spierpijn en stijfheid, kan een sportblessure sneller herstellen en ontspant het lichaam. Doordat de spieren meer ontspannen, kan dit gewrichtsklachten verminderen. Infrarood helpt overigens niet alleen bij herstel na een sportieve inspanning. Het is ook een goede opwarming voor het sporten.

Dieptereiniging van de huid

Door de effectieve warmte van de infraroodlamp verwijden de poriën zich. Zodanig er een betere en effectievere dieptereiniging van de huid ontstaat waardoor de huid er gezonder gaat uitzien. Daarnaast zorgt infrarood ervoor dat voedende en hydraterende crèmes intensiever en sneller worden opgenomen.

Gezondere bloedcirculatie

Tot slot een voordeel van gebruik van infrarood voor het gehele gestel: een snellere bloedsomloop veroorzaakt door infrarood zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en de aanvoer van voedings- en bouwstoffen wordt versneld. Van deze processen profiteren niet alleen de spieren en de huid, maar het gehele lichaam.

 

Meer info of vragen?

Contacteer ons gratis via 0800/95 700 of via info@blijfactief.be

blijfactiefteam