Mijn scootmobiel start niet. Wat nu?

Je elektrische scooter start niet? Wat moet je doen?

Het kan gebeuren dat u op pad wil gaan met uw scootmobiel maar dat hij om één of andere reden niet start. Hier behandelen we een aantal mogelijke oorzaken. Dat een scootmobiel weigert dienst te doen kan verschillende redenen hebben. Van een softwarestoring, kapotte accu tot een probleem met de mechanica.

Bekijk uw display

Knippert er één en ander, lees dan even de handleiding na. Hierin kan u lezen of u het probleem zelf kan verhelpen of dat u met de serviceafdeling van uw leverancier moet bellen. Begin in elk geval met onderstaande punten te controleren.

Check de laadstekker

Als deze nog in de scootmobiel zit, kan u sowieso niet rijden, want de scootmobiel staat dan standaard uit. Probeer het eens zonder dat de laadstekker insteekt.

Ontgrendel de vrijloop

Staat uw scootmobiel in zijn vrijloop? Dan kan u de motor sowieso niet starten. U kan dan de scootmobiel wel manueel vooruitduwen maar starten lukt niet. Vergrendel de vrijloop, draai de contactsleutel eventjes terug uit en dan starten maar.

Slaapmodus

Sommige scootmobiels vallen na een aantal minuten automatisch uit als u deze heb laten aanstaan zonder te rijden. Zet het contact eens aan en uit, waarschijnlijk doet uw scootmobiel het weer.

Lege accu

U kan steeds de spanning van de accu aflezen op uw display. Laad de accu altijd correct op. Loopt de accu snel leeg? Check dan op de display of het rode lampje na het laden blijft branden. Is dit het geval, dan is uw accu waarschijnlijk kapot of versleten.

Minder bereik en snelheid

Haalt u minder snelheid en minder kilometers? De kans is groot dat uw accu versleten is. Check ook even uw bandenspanning, ook dit kan een reden zijn.

Instabiele scootmobiel

Rijdt uw scootmobiel schokkerig of trilt deze stevig? Dit wijst vaak op elektronische problemen. Ook plots uitvallen kan hierdoor te verklaren zijn. Neem contact op met de serviceafdeling van uw leverancier.

Uw stuur wiebelt of zit los bij het rijden

Controleer allereerst uw bandenspanning even. Check ook even of het stuur rechtstaat. Door het raken van een stoep kan de besturing beschadigd zijn, maar ook uw stoel kan zijn losgekomen. Ook in dit geval contacteert u best even de serviceafdeling.

 

Geraakt jouw probleem nog steeds niet opgelost?

blijfactiefteam