Pas je keuken aan met de toekomst in gedachten

Verbouw je je keuken? Denk aan de toekomst

Pas je keuken naar ouderdom toe aan

Een aangepaste keuken is bedoeld om zelfstandigheid te bieden aan minder valide en/of rolstoelgebruikers. Terwijl het tegelijkertijd geschikt kan zijn voor ook alle andere gebruikers in het huishouden. 

 
Een exclusief ontworpen keuken is bedoeld om zelfstandigheid te bieden aan minder valide of rolstoelgebruikers, terwijl het tegelijkertijd geschikt is voor alle andere gebruikers in het huishouden. Het begrijpt en biedt ruimte voor gebruikersdiversiteit in termen van mogelijkheden, behoeften en moet iedereen in staat stellen om op dezelfde manier, zelfverzekerd en onafhankelijk deel te nemen aan dagelijkse activiteiten. Het gaat erom ruimte voor iedereen geschikt te maken.
Tegenwoordig zijn erg veel personen met een handicap en dit getal stijgt enkel maar, maar er is nog steeds weinig begrip voor de behoeften van mensen met een handicap thuis, en met name in de keuken. 

Blijf Actief ontwerpt voor de personen in het huishouden, niet alleen de ruimte. Dus stellen wij volgende vragen:
Hoe word de keuken gebruikt? Wie gebruikt het nog meer? Hoe kan dit op de middellange en lange termijn veranderen?
Wat zijn de belangrijkste 'taken' die gerealiseerd moeten worden - twee mensen met een vergelijkbare bekwaamheid kunnen heel verschillende ambities hebben en daarom heel verschillende ontwerpen nodig hebben.
Wat zijn de behoeften en mogelijkheden van de personen die de keuken gebruikt vandaag? Hoe zullen ze de komende jaren waarschijnlijk veranderen?
Is er een verzorger of mantelzorgen die met de persoon werkt? Hun perspectief is van onschatbare waarde.

Meer informatie?

Heb je een vraag of zit je thuis zelf met een uitdaging? Contacteer ons gratis en vrijblijvend voor meer informatie.

blijfactiefteam