Pluswoningen een te dure oplossing?

Pluswoningen een goede oplossing voor jou?

Pluswoningen hetzelfde maar toch anders.

Pluswoningen versus een eenvoudige woningaanpassing

Pluswoningen is een concept om de levenskwaliteit in de bebouwde omgeving duurzaam te garanderen. Dit wordt voornamelijk toegepast bij moderne nieuwbouw woningen. De opdrachtgevers komen tot woningen die de gehele wijkomgeving beïnvloeden. Doelstelling is om de bewoners van een wijk een gezonde, veilige en comfortabele leefomgeving te bieden. Veelal draait het vooral ook om duurzaamheid en het streven naar zoveel mogelijk groen. Een optelsom van individuele, maatschappelijke en ecologische pluspunten zoals je een voorbeeld kan zien bij pluswonen.

Toch komt er kritiek vanuit ouderen en zorgbehoevenden dat pluswoningen wel heel duur zijn en zelfs onaangenaam kunnen aanvoelen. Niet alleen wordt je geconfronteerd met de prijs voor de bouw van pluswoningen maar ook het feit dat je moet verhuizen stoort veel mensen. De koele nieuwbouw voelt niet direct huiselijk aan en je hebt niet de herinneringen die je hebt van uw eigen woning. 

Veelal wordt het concept van pluswoningen verkocht als "wonen met een vleugje vakantie" met de nodige services en voorzieningen. Allemaal mooi, maar niet voor ons. Dat is de kern van de kritiek van ouderenorganisaties. "Concepten zoals pluswoningen zijn er al genoeg." Organisaties voor personen met een handicap ijveren dan ook voor meer aangepaste sociale huurwoningen en het aanpassen van bestaande leegstaande woningen die betaalbaar zijn.

Als je de vergelijking maakt dan is het aanpassen van jouw woning een mogelijks betaalbaar alternatief voor pluswoningen. Je blijft in jouw eigen woning wonen, in jouw eigen buurt tegen een betaalbare prijs. 

Laat dit nu net de specialiteit zijn van Blijf Actief. Ontdek onze werkwijze en oplossingen hoe wij jouw gemoedsrust, vrijheid en comfort kunnen realiseren of helpen behouden. Veel succes...

 

Meer info of vragen?

Contacteer ons via info@blijfactief.be

blijfactiefteam