Thermische kleding van Medima

Uitzonderlijke kwaliteit ... Uitzonderlijk product

Thermische kleding van Medima kenmerkt zich door het gebruik van angorawol. Lees hieronder alles over zijn hoge warmte isolatie en andere kenmerken

Thermische kleding van Medima kenmerkt zich door het gebruik van angorawol. De konijnen die deze wol produceren, worden gekweekt in warme landen als Argentinië en Australië.  Ze krijgen speciale voeding en worden regelmatig gekamd. Angorawol is functioneel en veelzijdig, zodat het voor een breed scala van kwaliteitsvol textiel van toepassing is. Deze uitzonderlijk zachte en lichte stof bezit de hoogste warmte-isolatie en de beste vochtwerende eigenschappen van een natuurlijke vezel. En dat is waarom de thermische kleding van Medima zo uniek maakt.

Thermische kleding van uitzonderlijke kwaliteit

De luchtkamertjes in de holle kern van angorawol nemen zweet op, zodat je lichaam droog blijft. Bovendien slaat de stof gemakkelijk lichaamswarmte op om je huid warm te houden. Medima is de enige producent die volgroeide angora vezels in zijn producten verwerkt. Deze unieke eigenschap is bovendien gepatenteerd. Angorawol is immers 3,2 keer warmer dan katoen, 2,6 keer warmer dan wol en 2,1 keer warmer dan synthetisch textiel. Angorawol is voor 80% vochtopnemend en zo zacht als dons.

Producten voor het leven

Alle producten van Medima kunnen ontelbare keren gewassen worden in de machine. Ook na tientallen wasbeurten wolt, peelt, krimpt of rekt je ondergoed niet. Wie de thermische kleding met de hand wast, beschadigt mogelijk de angoravezels. Daarom is in de machine wassen op 30°C aangeraden. Je moet angorawol niet in de droogkast steken, omdat het snel droogt.

De thermische kleding van Medima kan tot wel 60% van z'n gewicht opzuigen, zodat het lichaam altijd warm blijft. Zelfs in zwaar bezwete toestand blijf je droog. De vezel geeft het zweet door naar de bovenlaag, om op die manier afkoeling te voorkomen. De vezel verhindert ook vervelende zweetgeurtjes.

Caregora certificaat: diervriendelijke garantie

Angora vezels met het Caregora certificaat zijn een unieke en innovatieve natuurlijke grondstof die superieure kwaliteit en prestaties combineert. Het certificaat geeft je de garantie dat alle producten gemaakt worden met verantwoordelijkheid, zorg en sociaal bewust respect voor dier en natuur. Wie een caregora certificaat ontvangt, voldoet aan  de richtlijnen van de European Community on Animal Care and Welfare, een code die onder toezicht staat van het Britse Department for Environment, Food and Rural Affairs. De producten van Medima komen in verschillende vormen. Producten met 20% angora zijn ideaal voor bewegende mensen. Het percentage biedt ruim voldoende voor een perfecte bescherming tegen kou en tocht. Voor wie regelmatig stilzit, zoals jagers, vissers, motorrijders etc., biedt 30 à 40 procent angora voldoende warmte.

50% angora in thermische kleding voor een warm gevoel

Mensen die thermische kleding dragen om medische redenen of om pijn te verzachten, gaan best voor kleding die bestaat uit 50 procent angora. Het stimuleert de bloedsomloop en voorkomt stijve spieren en krampen.Warmte kan veel kwalen bestrijden. Toen pijnstillers nog niet of nauwelijks bestonden, was warmte de enige manier om gewrichtspijnen te verzachten. Met de vooruitgang in de geneeskunde zijn de simpele, doeltreffende middelen naar de achtergrond verschoven, maar er komt gelukkig een kentering. De natuurgeneeskunde haalt natuurlijke middelen van onder het stof. Tot slot is er nog de thermische kleding met 80% angora. Deze kledij is vooral bestemd voor actieve mensen in een koude omgeving. Zweten in dikke kleren is nooit zo aangenaam als bij angora.

blijfactiefteam