Vergrijzing in opmars

Moeten wij ons zorgen maken over de vergrijzing?

De afgelopen jaren steeg het aantal 60-plussers al zienderogen. Maar ook de komende jaren zal het aantal mensen dat niet actief deelneemt aan de maatschappij nog fors blijven stijgen.

Vergrijzing in opmars

Moeten we ons vandaag zorgen maken over de vergrijzing? De babyboomers gaan op pensioen, en dat baart ons terecht zorgen. Want we zijn immers nog maar aan het begin van een grijze periode. De afgelopen jaren steeg het aantal 60-plussers al zienderogen. Maar ook de komende jaren zal het aantal mensen dat niet actief deelneemt aan de maatschappij nog fors blijven stijgen.

Vergrijzing door stijgende levensverwachting

Met een stijgende levensverwachting worden we steeds ouder, tot zelfs zeer oud. Dat betekent ook dat de bevolking vergrijst. Daarom zal onze samenleving de komende jaren uitgroeien tot een bevolking die vooral uit oudere mensen bestaat. Bekijk daarom bijhorend filmpje, om een idee te hebben wat ons te wachten staat. Wil je meer weten over de mogelijkheden om op latere leeftijd thuis te blijven wonen? Of wens je meer informatie over hulpmiddelen en woningaanpassingen op maat? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie

Leer Blijf Actief kennen en bekijk onze unieke werkwijzeContacteer ons gratis en vrijblijvend voor meer informatie of kom eens langs. Bekijk ook onze realisaties en laat je inspireren. 

blijfactiefteam