Woningaanpassing en ergotherapie

De ergo specialist als specialist in woningaanpassing

Blijf Actief is specialist in ergonomie en alles omtrent woningaanpassingen voor senioren en personen met een beperking.

De ergotherapeut als specialist in woningaanpassing

Als goede Belgen hebben we allemaal een baksteen in onze maag. We willen dan ook zo lang mogelijk in ons droomhuis blijven wonen. Maar wat als er onverwachte fysieke problemen ontstaan? Veelal is er, en dit is begrijpelijk, bij de bouw geen aandacht gespendeerd aan de mogelijke wijzigingen van de eigen situatie of gezinssituatie tijdens het ouder worden.

Jouw (t)huis kan dan als snel een nachtmerrie worden.

Niet als het van de Blijf Actief Ergo specialisten afhangt. De ergotherapeut als specialist in aangepast wonen kan uw uitdagingen plaatsen en nagaan welke mogelijkheden er zijn. Dit kan gaan van eenvoudige kleine woonaanpassingen tot grotere verbouwingen. Daarbij kijken we niet alleen naar wat er binnen in het huis kan aangepast worden maar ook in de buitenomgeving kan gebeuren. Zo kan je in een aangepaste omgeving uw gemoedsrust, vrijheid en comfort behouden of terug winnen.

Hoe kan onze ergo specialist jou helpen?

Je bent jong of oud, samen of alleen. Je bent ziek, of hebt een beperking. 
Wij bieden niet alleen advies en begeleiding bij het aanpassen van je woning, we voeren de woningaanpassing ook uit.
Onze ergotherapeuten zijn deskundig, opgeleid en betrouwbaar. Ze helpen je met plezier én op jouw maat.

De ergotherapeuten zijn de specialisten als het gaat om veilig-, zelfstandig- en aangepast wonen. Allen hebben bewezen kennis van zaken en staan al jaren in het werkveld.Belangrijk voor jou is dat een ergotherapeut een brugfunctie vervult tussen alle partijen die tijdens een woningaanpassing aan bod komen. Zij geven niet enkel advies, maar zijn jouw gids en toeverlaat in het ondoordringbare bos van het huidige zorgwerkveld. Blijf Actief wijst dan ook een centrale plek toe aan ergotherapie, want daar staat of valt een goede woningaanpassing mee.

Wat doen wij, Blijf Actief voor jou?

Als specialist in woningaanpassing komt de ergotherapeut(e) bij u langs. We voeren een woningscreening uit en geven je  persoonlijk advies en begeleiding. Zo bekijken we samen met jou welke aanpassingen mogelijk zijn, welke tegemoetkomingen er zijn en welke aannemer we gaan selecteren. We plannen de werken, en volgen de werken volledig van A tot Z op. Verder zoeken we met jou naar de juiste materialen en hulpmiddelen.

Een paar voorbeelden van woningaanpassingen:

  • drempels en niveauverschillen wegwerken
  • bad vervangen door een drempelloze douche
  • hoger toilet, handgrepen, of andere hulpmiddelen plaatsen
  • garage ombouwen tot woonunit
  • enz..

Is gratis echt gratis?

Is gratis echt gratis? Dit is een volkomen terechte vraag. Er wordt immers te pas en te onpas met het woordje "gratis" gegooid inzake woonaanpassingen. Wij willen dan ook heel transparant zijn in onze werking. Onze dienst bieden wij gratis aan mits de uitvoering van de werken door een erkende aannemer van Blijf Actief  wordt uitgevoerd. We willen immers zeker zijn van de kwaliteit van uitvoering. 

Blijf Actief Pas

Via de Blijf Actief Pas kunnen we je alle zorg aanbieden waar jij het niet meer zelf kan. We maken het je gemakkelijk. Op één adres kan je voor alles terecht met betrekking tot woningaanpassingen, hulpmiddelen en extra (zorg)diensten.

 

blijfactiefteam