Sterk verhaal: model met arm prothese

Leer het model kennen met s'werelds meest geavanceerde arm prothese

Rebekah Maine, model mèt armprothese

Rebekah Maine, een op New Jersey gebaseerd congenitaal geamputeerde, gaf bijna haar droom op om een foto model te worden toen een casting directeur haar vertelde dat het nooit zou lukken. Maar dit stopte haar niet.

Luister naar haar verhaal in onderstaand filmpje

Rebekah Maine, een op New Jersey gebaseerd congenitaal geamputeerde, gaf bijna haar droom op om een foto model te worden toen een casting directeur haar vertelde dat het nooit zou lukken. Maar dit stopte haar niet. In de afgelopen jaren heeft ze een aantal van de meest exclusieve catwalks van de mode wereld gelopen. Mèt een van de meest geavanceerde bionische armen op de markt.

Rebekah verteld hoe ze al als kind wist dat ze model wou worden. Ze verkleedde zich veel en deed veel make-up aan. Ze speelde fotoshoots na in haar vrije tijd en amuseerde haar met alles wat met mode en poseren te maken had. Ze herinnert zich nog wanneer haar moeder haar meenam naar New York City naar een casting bureau. Toen de directeur haar zei dat ze nooit een kans ging krijgen in de mode industrie, dat ze "technisch gezien gehandicapt was", kwam dit als een zware klap voor haar. Toen was ze 13 jaar oud. Pas wanneer ze 23 jaar oud was durfde ze opnieuw te proberen. Ze werd een hit. Juist omdat ze een onderarm prothese had, merkten de mensen haar op, en schoot haar carrière de hoogte in. 
Ze verteld ons hoe ze geboren was zonder onderarm en dat haar ouders geen antwoorden kregen van de dokters. Toen ze jong was had ze geen nood aan prothese, ze was het gewoon en ze was aangepast aan het leven zonder onderarm. Pas toen ze 22 werd ging ze op zoek naar een oplossing met zicht op de toekomst. Ze was nieuwsgierig naar het alternatief van 2 handen hebben. Wanneer ze haar andere arm zou breken wou ze dat ze de optie had om een artificieel hand te gebruiken. Dus ging ze op zoek.
De  dokter legt verder uit hoe de prothese precies werkt. Dankzij de 2 elektronische sensor, die bediend worden door Rebekkah's spieren in de bovenarm, krijgt de elektronische arm en hand opdrachten om bepaalde handelingen uit te voeren. 
Rebekah verteld hoe sommige mensen denken dat het via haar hersenen gecontroleerd. Ze controleert de handelingen van haar bionische arm met enkel de 2 spieren die tegen de sensors liggen. Het voelt raar voor haar, om met enkel haar spieren, een elektronische hand de 'opdracht' te geven eene vuist te maken. Aan een hand die ze nooit heeft gehad. 
Ze geniet van het feit dat ze een sterk staaltje elektronica aan haar arm heeft hangen en de mogelijkheden die het brengt. 

Blijf Actief

Onze naam is onze missie!

Jouw gemoedsrust, vrijheid en comfort behouden of terugwinnen via woningaanpassingen, hulpmiddelen en plus services van A tot Z.

blijfactiefteam